Valikko

Kuka minä olen? Miten olen tähän päätynyt?

 

Edelliseltä ammatiltani olen lähihoitaja. Tätä työtä tein 16 vuotta, hoitaen iäkkäitä kotona että laitoksessa. Siellä tein kuntouttavalla työ otteella töitä.

 

Olen myös liikuttanut vuodesta 2000 ryhmiä vapaaehtoisesti, omaa kuntoani samalla kasvattaen, ilman koulutusta vuoteen 2015. Ryhmät olivat erilaisia ja eri ikäisiä kävi ryhmissä. Oli kuntopiiriä, aerobic tyyppistä liikuntaa, kuntosalilla ohjausta. ym.

Vuonna 2014 halusin saada tieto/ taitoa ja päätin lähteä Vuokattiin., josta valmistuin Personal traineriksi . Vuodesta 2017 olen liikuttanut ihmisiä täyspäiväisenä yrittäjänä toiminnallisella salilla Sykkeessä.

Syke toiminnallisen salin asiakaskunnan ikähaitari on laaja. Olisiko tällä hetkellä 7 vuodesta sinne 76 ikävuoteen asti. Lastenryhmässä joka edustaa nuorinta polvea kuin sitten tämä iäkkäämpi, mutta sitäkin rautasempi ryhmä, tehdään erilaisia juttuja. Kuitenkin lihaskuntoa parantavia liikkeitä omallakehonpainolla, jumppakepillä tai levytangoilla.

Kaikille avoimissa ryhmissäni kulkee naisia sekä miehiä, eri ikäisiä ja eri kuntoisia. Toiminnallisella salini parhain puoli on se että näitä kaikkia pystyn palvelemaan samassa ryhmässä.

Itse aloitin vasta vajaa nelikymppisenä ns. voimaharjoittelun vapailla painoilla eli levytangot ja painot tulivat kehiin. Pääliikkeet takakyykky, maastaveto, penkkipunnerrus ym. tulivat tutuksi sekä sitä kautta painonnosto. Tämä laji vei minut mukanaan ja siitä olenkin erittäin kiitollinen. Siitä itse saan paljon omaan elämääni. Siihen voin purkaa iloni, suruni sekä voin kokea onnistumisen riemua kuin pettymysten kirjoa. Kuitenkin se on vain harrastukseni, mikä antaa myös omaan työhöni työkaluja sekä auttaa jaksamaan työssäni.

Tavoitteita itselläni on sekä henkilökohtaisia että työtavoitteita, joita kohden teen töitä. Itselläni tämä on sanotaanko pakollista sillä ilman niitä minä varmaan olisin kuin koira aavikolla etsien kotia. Minulla pitää olla jokin jota kohden mennä ja tehdä asioita. Niistä asioista koostuu päivän tekemiseni ja sitä kautta elämäni.

 

Miksi lähdin liikunta-alalle?

Sitä on moni kysynyt ja vastaus on yksinkertaisuudessaan tämä:

haluan että ihmiset voi paremmin, jaksaa arkielämässään sekä elää elämää ”täysin rinnoin”

 

Kuten vuonna 2013 yksi asiakkaani silloisessa töissä minulle sano että lähde nyt tyttö kokeilemaan siipiäsi. Tässä iässä se on enää muisto vain kun itse olisi halunnut kokeilla omiaan, mutta silloinen elämäntilanne ei antanut periksi.

Minä ajattelin, että kun olen saanut niin paljon hyviä neuvoja ja ohjeita elämään noin muutenkin näiltä vanhemmilta ihmisiltä, joilla elämänkokemusta on puolet enemmän kuin minulla. Täytyyhän sitä silloin uskoa. Onneksi uskoin, lähdin kokeilemaan siipiäni. Otin askeleen kohti suuria haasteita, tuntematonta polkua ja tässä minä nyt olen. Ehjänä, en haaksirikkoutuneena. Vielä on matkaa yrittäjänä, mutta niinkuin kaikki sanoo ei ole koskaan valmis ja hyvä niin. Tästä on hyvä jatkaa uusiin seikkailuihin ja katsoa mihin ne vie. Toivottavasti törmäillään joskus kanssasi.

 

Ajankohtaista

Kaikki uutiset