Valikko

Syksyn elämäntaparemonttilaiset 2017

20.12.2017 7:44:27 Koski Paula

Syksyn 2017 elämäntaparemontti alkoi 13.9 ja loppui 5.12. Tapaamisia oli yhteensä 20 krt. Tehtiin lihaskuntotestit sekä mittanauha mittaukset alussa ja lopussa. 

Mittaus tulokset olivat huikeita. Tämän 12 vkon aikana näki päälle päinkin porukasta että miten matkan varrella tuli kehitystä.

Tämän 12 vkon aikana meillä oli luentoja ravinnosta, puhuttiin rasvan, proteiinin sekä hiilihydraattien tärkeydestä. Laitettiin käytäntöön jo osa oppimisesta tiedosta.

Joka tapaamisella meillä oli alussa pieni rupattelu tuokio missä mentiin syvemmälle aiheeseen, miksi esim. uni on tärkeää, hengittäminen, sosiaaliset suhteet ym ovat tärkeitä.

Tämän kurssin aikana keskusteltiin edellistä kurssia enemmän, porukka oli tietoa janoava ja laittoivat vinkkejäni käytäntöön. He saivat niistä apua arki elämään, joka lämmitti sydäntä.

Kyselin kuulumisia kaikilta erikseen sekä yhdessä kurssin aikana. 

Meillä oli erilaisia treeniä joko yksittäin, ryhmässä tai parittain. Kisailtiin ja otettiin rennostikin meditaation avulla. Haastettiin itsemme ehkä joskus melkein huippuun asti, mikä osaksi oli hienoa nähdä että he tohtivat ylittää itsensä ja vielä enemmänkin, antaa kaikkensa.

Ryhmässä oli eri taustaisia ihmisiä mikä teki ryhmästä vain monipuolisen, huomattiin että toinen on jossain elämänvaiheessa ja hänellä haastetta ihan eri alueella. Ryhmässä oli myös eri luonteisia, niinkuin me kaikki ollaan, mutta treeneissä jouduin vähän ottamaan luonteet huomioon. Tämä teki haastetta ohjelmien tekoon, mutta selvittiin hyvinkin. Tuntui ainakin ja palautteen jälkeen huomasinkin että oikein olin tehnyt. Kaikilla oli hyvä mieli, treenit luisti ja tuloksia syntyi. Oltiin tokikin joskus siinä lajissa mikä itselle ei ollut se mieluinen, mutta sitten tehtiin mikä itselle tuntui hyvältä sillä ainahan on että liiku, ei haittaa miten kunhan se on mielekästä.

Ryhmä muovautui omakseen, heistä tuntui että tämä ryhmä oli hänelle omaa aikaa, itelle ja omaan hyvinvointiin panostamista. Työkaluja sinne arki elämään, miten saada se luistamaan. Huomattiin ryhmän voiman, harmisteltiin jos joskus ei päästy mukaan, mutta näinhän se on siellä elämässäkin aina tulee jotain ettei kaikki suunnitelmat mene niinkuin strömsössä.

Hienoa oli nähdä kuinka osa porukka rohkeni tulla yleisillekin tunnille lipukkeiden avulla mitä he saivat ryhmässä oloaikana. Henkilökohtaisessa tunneissa tehtiin niin kun ryhmäläinen halusi oli se keskustelua, treeniä tai muuta. 

Tämä 12 vkoa heidän kanssa oli aivan huikeaa, itsekin olin lennossa aina ryhmän jälkeen. Tokikin kuitenkin aina mietti annoinko nyt kaikkeni että he saavat irti juuri sen minkä tarvitsevatkin. Mutta niinkuin elämässä meillä on aina opittavaa ja se on tämän elämän rikkaus. Välillä tuntui että kyyneleet eivät olleet kaukana kun kuuntelin mitä huikeita oivalluksia he olivatkaan saaneet sinne arki elämään, miten jokin pieni asia heidän mielestään oli tuonut niin paljon apua ja huomanneetkin sen pienen asian voiman. 

Toki 12 vkon aikana emme pysty kaikkea muuttamaan, mutta pikku hiljaa sillä tämän jälkeenhän työ vasta alkaakin. Toivon että työkaluistani on kantamaan pitkälle ja he jatkavat sillä tiellä. Sillä se tie tosiaan toi valtavia muutoksia jo kropan kiinteytymisen vuoksi. Vyötärön ympärys heiltä yhteensä sentteinä laski 61.5 cm!!!! eli reilu puoli metriä!! Huikea tulos ja niin ylpeä heistä. Myöskin lantiosta, yläkropasta lähti senttejä sekä reisistä. Niistäkin yllättävän paljon. Lihaskuntotesteissä mentiin huimia lukema parannuksia jokainen.

Tämä osoitti sen mikä itselleni on ollut tutkinnassa salistani: Syke, toiminnallinen sali polttaa rasvaa keskivartalosta, mikä on meillä se heikoin kohta. Omalla kropalla tekeminen, toiminnallista treeniä saatiin liikkuvuutta paranneltua sekä rasvaa tirisemään sieltä missä meillä on haastetta. Aivan upeaa todeta tämä että se todella toimii!! Samalla saaden lihaskuntoa paranneltua. Olen oikealla tiellä ja te oletta sen osoittanut. 

Ajankohtaista

Kaikki uutiset