Valikko

Tavoite

16.04.2018 14:02:10 Koski Paula

Tavoite = päämäärä, jonka henkilö yrittää saavuttaa ( wikisanakirja)

Meille ei aina ole tavoitetta, joko se on hukassa vielä, saavutettu tai muutos vaiheessa. Itselläni tavoitteita voi olla montakin. Tavoite voi olla pieni tai suuri. Se voi olla lyhyen tähtäimen tavoite tai sitten suurempi joka on pitemmän aika välin tavoite. Itselläni oli aikoinaan usein jokin omaan painoon liittyvä tavoite, joka ei sitten loppujen lopuksi toiminut minulle ollenkaan. Nykyään minulla on tekemisen tavoitteita. Niin ja kyllä niitä paino tavoitteitakin mutta painonnostossa mitä tankoon laitetaan.

Tavoite pitää kuitenkin sinulle olla henkilökohtainen, juuri sinulle itsellesi sopiva, sinun elämäntilanteeseesi sopiva. Tavoite pitää olla konkreettinen, mihin sinä itse voit tekemisellä vaikuttaa ilman toisen apua. Tavoite pitää olla sellainen minkä sinä pystyt toteuttamaan mielekkäästi ja siten että nautit tekemisestä sitä kohden. 

 

Joskus meillä on tavoite hukassa, se päämäärä mihin suuntaan me itseämme pökitään. Tavoite voi olla joskus liian iso joka on liian pikaisella aikataululla yritetty toteuttaa. Tavoite myös voi joskus olla sinulle itsellesikin vaikea hahmottaa ja silloin vain " juoksentelet" paikasta toiseen, kokeillen eri vaihtoehtoja miettimättä viekö tämä sinua tavoitteeseesi. Joskus joudutaan tavoitetta muuttamaan, aikataulua muuttamaan. Siitä ei kuitenkaan pidä lannistua vaan motivoida uudestaan itsemme siihen päämäärään mihin ollaan menossa.

Tavoite pitää olla myös positiivisesti kirjoitettu johonkin paperiin, vihkoon tai vaikka toisille kertoa tavoitteestasi. Silloin myös muut tietää ja se tsemppaa sinua eteenpäin ja saatkin tsemppiä myös muilta. Kirjoittaminen konkretisoi tavoitetta. Pystyt miettimään sitä kohden menoa et rupea silloin rönsyilemään. Pystyt katsoa ja seurata tilannetta oletko mennyt tavoitetta kohden vai pitääkö sinun muuttaa tekemisessäsi jotain että saat itsesi lähemmäksi sitä. Tällöin suosittelen kalenteria, vihkoa mihin kirjoitat näitä tekemisiäsi.

 

Jos haluat enemmän apua tavoitteeseesi luomiseen ota rohkeasti yhteyttä, autan mielelläni sinua siinä. Joskus on parempi kun yhdessä jonkun kanssa tekee tavoitteet itselle sillä silloin tulee näkökulmia sekä faktojakin tekemiseen. Ei voi silloin ns. fuskata. 

 

ota yhteyttä: puh num. 040-5185443

tai sähköpostitse info@paulakoski.fi

katsotaan mitä saadaan aikaan yhdessä!

Ajankohtaista

Kaikki uutiset