Valikko

Itsekuri

27.06.2018 20:05:16 Koski Paula

ITSEKURI

Pelkällä itsekurilla pysyvä elämäntapamuutos ei onnistu. Tavoitteen pääsemiseen edellytetään halua, tahtoa, motivaatiota ja pala palalta uuden asian pureskelua. Eli hiljaa hyvä tulee. Pienin askelin suurempaa tavoitetta. ennenkaikkea pysyvä elämäntapamuutos edellyttää lempeyttä itseään kohtaan.

 Muutokseen tarvitaan ensin periksi antamista eli esim. hellimistä ja armollisuutta. Hellimistä, anteeksiantamista ja armosta koostuu myös pysyvä elämäntapamuutos.

Älä syytä itsekuriasi siitä jos et ole kyennyt tekemään myönteisiä tai terveitä elämäntapamuutoksia. Elämän tuhoisat tottumukset syntyvät pitkän ajan kuluessa ja asettuneet arkeen vaivihkaa niin siksi niistä luopuminen käy harvemmin vain päättämällä. Ehkä jonkin aikaa menee esim. karkkilakko, mutta lopulta se palautuu takaisin ja voi jopa lisääntyä niin että voi sitten syödä muitakin herkkuja enemmän.

tottumukset, nuo huonotkin tuovat turvaa. Teoriat, tieto ja valmennusapu antavat hyvän pohjan, mutta eivät yksin auta vaan tarvitaan rohkeaa itsensä kohtaamista, usein myös ajatusten jakamista toisten kanssa ja sitten vasta voi ryhtyä toimimaan.

Tahdonvoiman rakentaminen:

Jos tahtoa ei saa muutettua toiminnaksi, tahdon laadussa on vikaa ja aito oma tahto on jäänyt kehittymättä ja toteuttamatta.

Mukaan myös tulee parivaljakko toivo ja Halu. Tahto tietää että kun hän pystyy hallitsemaan näitä kumpaakin, elämä pysyy koossa. Tahdonvoima löytyy sitten vasta kun uskaltaa antaa tälle valjakolle pitemmät suitset.

Toiminta syvenee, kun löydät asioillesi ja tekemisellesi mielen ja merkityksen. Omia merkityksiä tutkiskellessasi saatat törmätä oivallukseen, etteivät toiveet ja halut välttämättä olekaan omiasi, vaan olet saanut vaikutteita ulkopuolelta, esim. sosiaalisen ympäristön sanelemana.

Parasta kurinalaisuudessa on se, että uskaltaa olla rehellinen omalletunnolleen.

Näitä asioita olen itse pohtinut paljon niin yksityiselämän kohdalla kuin yrittäjänäkin. Vaikka tahtoa olisi kuinka paljon, mutta sitä ei saa puettua toiminnaksi, vaikka halua ja toivoa on kuinka paljon ja sitä ei saa jaetuksi niin tämä on kohtuullisen haastavaa. Mutta niinkuin alussa kirjoitin että pala kerrallaan kohti sitä tavoitetta niin omassa henkilökohtaisessa kuin yrittäjänäkin auttaa menemään eteenpäin. Näihin asioihin on hyvä päättää tämän kertaiset mietinnät. Jatkoa tulossa kunhan saan seuraavaksi ajatukset kokoon seuraavaan kappaleeseen.

hyvää kesäkuun loppua, nautitaan kesästä täydellä teholla, otetaan siitä palanen myös talven pimeisiin iltoihin. Kiitos!

Ajankohtaista

Kaikki uutiset