Valikko

Medium power

16.07.2018 14:43:25 Koski Paula

Medium power on ollut salin ohjelmistossa sitten 02/17 asti kaksi kertaa viikossa ja nykyisin myös aamuisin sekä iltaisin. Mistä nimi tunnille tuli? en muista mistä nimi pongahti mieleen. Mitä siellä tehdään on tullut omista treeneistä osittain. Sillä tein aikoinani kahta liikettä samalla painolla 12, 10, 8 kertaa ja otin siihen omat prosentit max. painoistani. Tästä olen kehittänyt vuoden aikana tunneille pohjaa. Paikkoja oli viisi ja ne saatiin tehdä omassa tahdissa.

Eli ensiksi peruskestävyyttä 3 x 12 sitten otettiin nopeutta, voimaa;  toistot tiputettiin 3 x 10 ja tällä hetkellä tehdään tekniikalla mitä itse olen tehnyt 12, 10 , 8 liikkeitä.

Esim. 10.4 alkanut ohjelma sisälsi:

1.Voimakelkalla työntö ja veto 3 x 2

1. köysillä vuorotahdin 3x 20krt

2. etukyykky 3 x 12

2. leuanveto matalemmalla tangolla 3 x 5 tai lapasoutu harjoitushihnoilla 3 x 10

3. maastaveto 2 kahvakuulalla 3 x 12

3. kuntopallolla seinään 3 x 12

4. penkkipunnerrus 3 x 12

4. harhoitushihnoilla vatsat 3 x 12

5. slam pallolla taakse pudotus 3 x 12

5. etunojapunnerrus 3 x 10

 

Tällä hetkellä ohjelma:

1. voimakelkalla työntö x 2x 3

1. kahvakuulalla etuheilautus sivuttain ruohomattoa edestakaisin  x 1x 3

2. sumomaastaveto tangolla 12, 10,8

2. slampallolla slämi ja kahdeksan vuorikiipeilyä, kädet pallon päällä x 8x 3

3. penkkipunnerrus 12 , 10 , 8

3. slampallolla paiskaus lattiaan voimalla, itse kyykkyyn 12 , 10 , 8

4. levytangolla rinnalleveto ja pystypunnerrus 12, 10 , 8

4. leuanveto 3 x 8 korkealla leuanvetotangolla

5. mittarimato punnerruksella tatamia edestakaisin tai yksi suunta

5. yhden jalan linkkuveitsi 12,10,8

eli matkan varrella on tapahtunut mahtavaa kehitystä asiakkaillani. Jos esim. 10.4.17 on saanut leuanvetoja tehtyä siten että on aktivoinnut olkapäitä sen 3 x 5 niin nyt menee jo ylös asti sarjoilla 4-5 vetoa. Voimakelkassa näkee kehitystä painon lisääntymisellä tai vauhti on noussut. Edellisessä ohjelmassa tehtiin raaka tempauksia jo ja sitä ennen variaatioita siihen suuntaan. Nyt mennään työnnössä jota harjoitellaan sitten tulevaisuudessa enemmän.

Punnerrukset on aloitettu tavallisella etunojapunneruksilla ja menty eri tyylejä läpi, kyykkyjä ollaan tehty eri liikuntavälineillä sekä omalla kehonpainolla. Aluksi ollaan tehty harjoitushihnoilla ja nykyään on tullut niihin omallakeholla tekeminen tai levytanko mukaan.

Tätä kuluvaa ohjelmaa ollaan menossa toista viikkoa, reilu kahden viikon päästä ajatuksena on lähteä tekemään 3 x 12 toistoilla pohjaa taas seuraavalle " lukuvuodelle" jotta taas olisimme ensi kesänä paremmassa kunnossa kun tällä hetkellä.

Toki vaikka porukkaa on tullut matkan varrella mukaan, on ohjelmassa kevennettyjäkin versioita, omaan kuntotasoonsa muutettuja liikkeitä. Toki mukavuus rajoja rikkoen jolloin kehitystä tulee jokaisella treenillä. 

Olen ylpeä siitä kuinka olen saanut tämän ryhmän toimimaan ja siihen osallistuvat treenaajat tekemään täysillä töitä. Tunti on erilainen mitä ollaan totuttu, haastava omien rajojen rikkomista, ryhmässä tekeminen mutta kuitenkin omaan tahtiin saa tehdä. Vakiokävijöille omat vihkot joihin he saavat kirjoittaa painot ym. josta sitten myöhemmin saa katsoa miten kehitys on mennyt eteenpäin. p.s jos haluat vihkon voit pyytää minulta sellaisen jos en ole huomannut tarjota sitä mahdollisuutta. 

Joten toivonkin että tulet tutustumaan tunnille, tehdään tunti sinun näköiseksi.

6.8 aloitetaan peruskestävyydellä, tunteja suunnittelen siten että nykyiset treenajat saavat oman tasoisensa treenit sekä liikkeisiin helpotettu versio mistä sinun joka et ole käynyt tunnilla on hyvä aloittaa. Tunnit ovat vakioitu maanantaisin klo 9-10 ja illalla 17.45 sekä torstaisin 9-10 ja 17.45. Tuntien hinta 5€ p.s kun ostat 10 kerran kortin heinäkuun loppuun mennessä saat yhden tunnin kaupan päälle. Kampanja loppuu 31.7 eli nyt on oiva aika ostaa syksylle kortti ja hyödyntää tarjous.

Tervetuloa mukaan ja kysy ihmeessä sähköpostilla tai soittamalla tunneista jos sinua jokin askarruttaa. Nähdään salilla!

 

 

 

 

Ajankohtaista

Kaikki uutiset