Valikko

Alkeisryhmä 5.6-7.8 loppuraportti

10.08.2018 8:58:35 Koski Paula

Alkeisryhmällä oli viimeinen tapaaminen viime tiistaina. Olen hyvin ylpeä tästä ryhmästä ja sen kehityksestä. Mitä 10 viikon aikana saikaan aikaan?

Alussa otettiin paljon tietoiskuja hyvään ryhtiin tekniikkaan sekä rauhalliseen tekemiseen. Tehtiin omalla kehonpainolla mm. kyykkyjä, liikkuvuutta. Mietittiin mihin lihakseen tämä vaikuttaa ja missä olkapäät, selkä, rinta pitää olla. Tehtiin kepin avulla maastavetoja, haiskääntöjä, pystypunnerruksia, hiottiin tekniikkaa.

Pikkuhiljaa otettiin painoja mukaan, pieniä levypainoja, kahvakuulia, käsipainoja jotka itse sai päättää millä painoilla tehtiin. Aluksi tehtiin kaikki piirissä samaa liikettä. Laajennettiin oppia siten että otettiin yksi toiminnallinen väline esim. voimakelkka mukaan mitä jokainen sai kokeilla oman kunnon mukaan. Tästä jatkettiin levytankoihin, otettiin yhteen liikkeeseen esim. maastavetoon tanko mukaan, tehtiin paikkaharjoitteluna muutamaa pistettä sitten lisättiin pisteitä ja tehtiin kiertoharjoitteluna ajan kanssa. Viime tiistaina tehtiinkin sitten kahta liikettä vuorotellen sen kolme kertaa eli medium powerin joka on ohjelmistossani. Mahtavasti porukka teki harjoitteen ja olen ylpeä siitä kuinka he teknillisesti olivat kehittyneet. Huomasin kuinka painojakin oli lisätty tankoon esim. kyykyssä.

Jokaisella kerralla pyrin siihen että aina on jokin liike joka vähän haastaa itseä ja motivoi tekemiseen. Monipuolista ja vaihtelevat tunnit antoivat kehitystä seuraavalle tasolle. Hiki virtasi ja portaat tuntuivat poislähtiessä vaikeilta, mutta kyllä sieltä aina noustiin ne ylöskin takaisin tunnille.

Alussa hyviä kommentteja oli: " en ole koko elämäni aikana ajatellut niin paljoa lapojani kuin näillä viikoilla" tai olkapäitä ym. Lopussa taas olikin hieno kuulla kuinka arkielämään oli tullut mietintää ryhdistä, selän asennosta, istumisasennosta ym.

Toivon että matka jatkuu heillä sillä nyt on avaimet siihen ja hyvä alku. 

Tälläistä samanlaista ryhmää tulevaisuudessakin voin järjestää jos kiinnostusta löytyy ja yhteinen ryhmäaika. Sillä tämä ryhmä oli justiin sellainen mikä on unelmani ja toiveeni. Jokaisella olisi mahdollisuus rauhassa oppia tekniikat, vaikutukset sekä muut sellaiset osa-alueet mitä aina ei omissakaan ryhmätunneissa kerkiä tai pysty neuvomaan. Sen lisäksi saan motivoitua liikkumaan pikkuhiljaa jolloin toivon että jää koko elämäksi tapa liikkua. Kiitos näistä 10 kerrasta ja matka jatkuu!

Ajankohtaista

Kaikki uutiset