Valikko

Syke salin kuulumisia keväältä

10.05.2019 22:29:40 Koski Paula

Kevät 2019 on ollut mahtava. Tarjontaa on ollut monen ikäisille ja kuntoisille omassa ryhmässä tai avoimissa ryhmissä.

Kevään aikana on äitiä ja lapsia liikuteltu yhdessä vauvan/ taaperon kanssa liikkuen. Ryhmä oli pieni mutta intensiivinen.

Liikkuvuusharjoittelua oli muutaman kerran ohjelmistossa josta saatiin paljon apua liikkuvuuteen ainakin minä, heh.

cardio boxing tunteja oli alku keväästä kanssa jossa hiki virtasi ja syke nousi. Tämä tunti ei jättänyt kylmäksi.

Lastenryhmä alkoi pyörimään joka vieläkin toimii toukokuun loppuun asti. Siellä ollaan tehty kaikennäköistä lihaskunnosta nopeuteen. Välillä intensiivisesti ja välillä vähän rennommin. Loppukevennykset ovat olleet kaikesta mieluisia. Ollaan myös menty painonnosto liikkeitä jumppakepin avulla sekä kuntopiiriä pienillä painoilla. Voimakelkassakin kerran haastettiin itsemme kuinka paljon pystytään työntämään.

Kevään aikana alkoi myös elämäntaparemontti valmennus mikä loppuu toukokuun lopussa. Siitä lisää myöhemmin. Tämän ryhmän henkilöt olivat kaikki eri elämäntilanteissa sekä erilaisia tavoitteita laittoivat. Mutta näistäkin myöhemmin kun ryhmä on saatu päätökseen.

Maaliskuussa alkoi liikkuvuusharjoittelun tilalla treenimix tunti minkä tarkoituksena oli vaihdella eri liikuntamuotoja, jotta tulisivat tutuksi. Ollaan menty aerobiciä + omankehonpainojumppaa, keppijumppa+ levytangot, kahvakuula+ levytangot, harjoitushihnat + jumppapallo, omallakeholla kuntopiiriä, vapun aattona oltiin pihalla toiminnallista treeniä sekä viimeiseksi tehtiin pmallakehonpainolla kuntopiiriä. Nyt tulevaisuuden treenimix tunnit ovat vielä työn alla ja tuntia pidetään niin kauan kun osallistujia on.

Huhtikuussa alkoi myös treeniryhmä missä sama ryhmä tekee joka toinen kerta lihasvoimaharjoittelua tietylle lihasryhmälle ja joka toinen kerta sykettä nostattavaa paritreeniä. Eli toinen tekee toistot pari saa huilia jne. Ryhmässä on tullut paljon onnistumisia ja täytyy sanoa että siinä on tekemisen meininkiä. Toukokuun lopussa tämäkin jakso loppuu mutta jatkoa tässä suunnittelen.

Tulevaisuudessa siis aion pitää tälläisiä treeniryhmiä enemmän jossa nämä sama ryhmä kokoontuu ja mennään tunneilla ns. rajoilla ja ohjelman saavat omalle ajalle mitä tehdä. Kehitystä on tullut ja onnistumisen riemua on ollut jo havaittavissa. Saadaan paljon aikaan kun yhdessä tehdään. Sen lisäksi facebookissa toimii suljettu ryhmä missä tiedotan ja annan heille neuvoja.

Avoimissa ryhmätunneissa on siis se ihanuus että sinnekin on tullut ns. vakiokävijät ja tosi ihana huomata kuinka he ovat tässä kehittyneet sekä miten paljon he jo osaavat. On myös ihana huomata kuinka uusia liikkujia on tullut mukaan. Tänä vuonna myös enemmän miehiä on tullut salilleni käymään ja jopa joka viikkoiseksi treenareiksi.

Yksilövalmennuksissa on menty keväällä sanotaanko vuoristorataa, niinkuin se elämä joskus on ja siihen kun laitetaan ne omat tavoitteet ym. tekee se oman höystön. On ollut onnistumisia mutta myös vähän joskus takapakkeja. Olen kuitenkin kiitollinen siitä että olen saanut tehdä töitä erillaisten ihmisten kanssa joilla on ollut aivan erilaisia tavoitteita. Juurikin tänään kuulin kuinka yksi valmennettava oli ylittänyt tavoitteen ja lähti kuulema vain kokeilemaan mikä kunto nyt on. Nää on niitä hetkiä kun tekisi mieli sanoa että mitä minä sanoin, kun uskoo itseensä ja tekee sen minkä voi saa tulosta.

On ollut myös treenipäiviä missä porukkaa oli käymässä. Näitä suunnittelen sitten myös kesäksi kunhan saan ensin ajatukset kasaan, sillä tunnetusti minulla tahtoo ideoita pukata niin valtavasti ettei niihin riitä resulssit.

On tulossa myös kesällä 50+ naisille oma valmennus joka keskittyy lihasvoimaharjoitteluun. Siitä lisätietoa löytyy syke toiminnallisen salin facebook osuudesta lauantaista 11.5 alkaen.

Toinen ilta medium power siirtyy jossain vaiheessa pihalle tehtäväksi. Lähdetään pyörittelemään raktorin renkaita, kuljettamaan kanistereita, ylämäki spurtteja ym. hauskaa ja haastavaa.

Eli tälläistä on ollut salini kevät. Monipuolista tarjontaa jota pyrin myös jatkossa toteuttamaan. Kiitoksia kaikille jotka käyttä salillani oletta kaikki ihania. Hyvillä mielin kohti tulevaa sykkeen kesää sekä syksyä.

Ajankohtaista

Kaikki uutiset