Valikko

Kesän kuulumisia

02.07.2019 9:15:14 Koski Paula

Kesä on mennyt jo heinäkuun puolelle. Tämä yrittäjä on hiljentänyt tänne kirjoitteluani, sillä aikaa muuhun on pitänyt jostain ottaa näin kesälomakuukausina.

Salillani pyörii sekä avoimia ryhmätunteja mihin kaikki on tervetulleita sekä pienryhmävalmennuksia.

Medium powerissa tehdään mahtavasti eteenpäin työtä ja uusiakin kävijöitä on kevään sekä kesän aikana tullut tunneille. Tällä hetkellä tehdään 10 kerran toistoja noin pääpiirteissään. Voimalajeina on työntöveto, etukyykky, penkkipunnerrus sekä voimakelkassa toinen kerta voimallisesti.

Eri tekniikoilla tehdään slam pallolla vauhtia ottaen seinään, tempaus vetoa ns. hidastetusti tekniikka edellä. Steppilaudalla sykettä nostattavaa kyykky hyppyjä ja köysillä tyvaihe onkin kattoon päin tehtäessä.

Tälläisellä ohjelmalla mennään vielä viikko 28 jonka jälkeen ohjelma muuttuu sekä toisto kerrat. Tehdäänkin paikoissa 12, 10 ja 8 toistoja. Sillä mennään loppu kesä ja alku syksy, jonka jälkeen palautetaan 12 toistolle.

Tunneilla on käynyt eri ikäisiä, eri kuntotason omaavia treenareita. On ollut hienoa katsoa kehitystä. Toki kesän kiireet ovat tuoneet omat mausteet tekemiselle ja aina ei niin hyvin olla kehitytty kun se että tunneilla kävisi säännöllisesti. Mutta tämä ei olekaan niin totista juttua vaan tehdään siten miten kroppa sanoo.

Treenimix tunneilla on pyritty olemaan pihalla tekemässä toiminnallista. Tänä kesänä tämä tunti ei ole ottanut tuulta purjeisiin vaan ollaan oltu aika köyhällä porukalla siellä, mutta tehty on silloinkin ja lujasti töitä. He jotka on tullut tunnille on mielestäni tunnin ansainnut. Sillä ajatukseni siittä että kesälläkin on hyvä tehdä lihasvoimaharjoitteita kuvastuu tässäkin ja annan mahdollisuuden tehdä sitä.

Circuit tunneilla ollaan edistytty pikku hiljaa, paikkoja on vaihdettu muutama aina silloin tällöin ja mielestäni tämä on palvellut käyttäjiä paremmin. Kehitystä on tullut ja mielekkyys pysynyt tekemiseen. Pääliikkeitä ilman kikkailua tai miten sen sanoisi. Minuutti per liike ja  kaksi kierrosta nykyään ollaan menty ja lopuksi pitemmät venyttelyt, joista olen saanut kiitosta.

Treeniryhmäni aloitti treenaamisen huhtikuun alussa. Alussa mentiin 8 viikkoa täyttä tykitystä. Ollaan tehty levytangoilla sekä painoilla juttuja. Haaastettu itseämme ja tehty jokainenn omankuntoonsa nähden tosi mahtavasti töitä. Liikeradat sekä painot ovat parantuneet ja lisääntyneet. Ollaan tehty parettain hommia, yksistään. Ollaan tehty lihasvoimaharjoitteita sekä korkea intensiivistä treeniä missä sykkeet ovat nousseet ja hiki virrannut, ne kerrat kun ollaan haastettu itseämme kovemmin, kokeiltu mihin asti päästään. 

Kerran viikossa tehty treeniä samalla porukalla, toisille oli tuntematontakin porukkaa. Tämä muovautuu yhteen. Olen höpöttänyt kaikenlaista face ryhmään ja saanut itsekin siitä kokemusta erilaisia tekniikoita käyttäen. Toivonut ainakin että niistä hyötyä sillä siellä kerron kaikkea mitä treenaamiseen, hyvinvointiin ja elämään mahtuu. Omalla näkemykselläni sekä tutkimusten pohjalta.

Tämä ryhmä jatkuu, toki nyt ollut vähän hajanaisuutta, kesän, työ tai sairastelun puitteessa, mutta periksi emme anna. Jatketaan ryhmää aina sillin kun porukka pääsee paikalle ja syksyllä ollaan taas terässä.

Pienryhmävalmennus elämäntaparemontti alkoi maaliskuussa ja loppui toukokuussa. Tässä ryhmässä mentiin kaikissa elämän osa alueelta läpi. Otettiin tehtäviä, tehtiin suunnitelmia ja mukautettiin omaan elämään. Tämän ryhmän sisältö oli erilainen mitä ennen olin tehnyt. Tässä oli enemmän infoa, tekemistä ja pikku hiljaa lähdettiin tekemään sitten fyysisesti hommia. Osalla tämä kuormitti arkipäivää palautteen myötä, osalla jäi tehtäviä rästiin. Tämä olikin tarkoitus tehdä omaan elämäänsä sopivaksi ja tätä voi myös toteuttaa myöhemminkin omassa tahdissa. Ryhmä vietiin päätökseen ja osa tästä ryhmästä jatkaa kesän joka toinen viikko tapaamisia. Ryhmässä saatiin aikaan välillä enemmän ja välillä vähemmän. Mutta olen iloinen siitä että tekemisen meininki ja pieniä muutoksia sinne omaan elämään saatiin. Kuten ryhmäläisille sanoinkin että yksi 3 kk on pintaraapasu loppu elämän remonttiin että työ alkaa vasta sitten, ne opit pitää laittaa käytäntöön. Oltiin vain harjoittelussa 3 kk ja sen jälkeen päästään oikein töihin, missä näkee tekemisestään palkan. Matkan varrella on ollutkin hienoja saavutuksia.

Kesäkuussa alkoi 50+ ryhmä. Lähdettiin ihan pienin askelein liikkeelle katsoen liikkuvuudet, voimatasoja sekä uusia liikkeitä. Tämä on vasta muutaman viikon mennyt mutta nyt jo tiedetään mitä tarkoitetaan ryhdillä ja miten autat sitä. Olen innoissani tästä ryhmästä, mihin me päädytään sen tiedetään vasta kun ryhmä on loppunut, mutta alku näyttää lupaavalta. Se innostus, motivoitunut lihasvoimaharjoitteluun tunnilla on mahtavaa. Sillä me tiedämme että tarvitsemme niitä lihaksia myöhemmässäkin vuosikymmenillä.

Näitä ryhmiä tulee syksyllä auki mihin voit ilmoittautua, sillä olen nyt löytänyt sellaiset jutut missä tunnen olevani ja saavani auttaa parhaalla mahdollisimmalla tavalla liikunnan saralla. Toki avoimia ryhmätunteja jää ohjelmistoon, mutta suppeammin ja pääpiirteissään lähden syksyllä pienryhmävalmennuksiin. Sillä ryhmässä on voimaa ja sama porukka koko ajan jolloin opin tuntemaan ja tietämään mitä vaaditaan seuraavaan askeleeseen. Näistä vaiheista tulevaisuudessa lisää täällä kotisivujeni uutisissa sekä eri some kanavissani jotenka laita seurantaan.

 

Mukavaa kesän jatkoa ja palaillaan sekä ennekaikkea nähdään!

Ajankohtaista

Kaikki uutiset