Valikko

Salin kuulumisia

13.10.2019 20:31:07 Koski Paula

Nythän sitä mennään jo lokakuussa. Kesä meni nopeasti.

Salillani on pyörinyt nyt pienryhmävalmennukset: treeni 1 ja 2 sekä 50+ naiset

Treeniryhmä 1 ollaan menty viimeiset 8 vkoa voimaa. Tällä viikolla otettiin maksimit ja verrattiin kuinka paljon non kehitytty tässä ajassa maastavedossa. Kyllähän tulokset nousivat rutkasti kun miettii että aikaa oli vain kaksi kuukautta. Syysloma viikolla porukka saa lepo viikon. Tekevät kevyttä liikuntaa, palautellaan lihaksia seuraavaan 8 viikkoon jolloin lähdetään tekemään ekaa Sykkeen omaa kisaa eli lähdetään treenaamaan kisaan joka onki sitten joulukuussa. 

Ollaan ryhmän kanssa tehty muutakin. Meillä oli yhtenä lauantaina kangoo hyppelyt jossa osa porukka oli mukana ja eilen oli spinning tunti heille.

Olen ylpeä tästä ryhmästä kuinka valtavasti he on kehittynyt ja ovat saaneet itselleen parempaa kuntoa, jaksamista sekä ryhtiä paremmaksi. He on tehneet pyytteettömästi töitä ja joskus joutunut jopa toppuuttamaan tekemistä. He ovat saaneet haastaa itseään, ovat saaneet kokeilla kovia rautoja. Ollaan tehty neljä viikkoa maastaveto voimaa joka jatkui vaikka rinnalle tuli etukyykyn voimaa. Näistäkin tunneista he selvisivät voittajina. Ollaan tehty eri tekniikoilla näitä sekä oheisliikkeitä. Osa porukka on käynyt medium powerissa temässä oheisliikkeitä enemmän tai tehneet omaa treeniä jos tunti on jäänyt välistä.

Olen luottavalla mielellä seuraavaan periodiin. Oletta täyttä kultaa ja näitä on mahtava valmentaa sillä ryhmä henki on kasvanut ja kannustukset ym. huudot kuuluvat jo ilmoilla. Ollaan iloisia toisten saavutuksista ja ennen kaikkia omistaankin. 

Treeniryhmä 2 aloitti 8 viikkoa sitten tekemään peruskestävyyttä, nopeuden ja lihasvoima puolella. Heillekin ensi viikko on lepo viikko ja seuraavalla 8 vkon jaksolla tehdäänkin enemmän nopeutta ja räjähtävyyttä vaativia liikkeitä. Täytyy myöntää että tääkin porukka on pistänyt mulle luun kurkkuun.Joskus mietinkin että joko he on tosi kovaa porukkaa tai sitten ohjelmani oli vain liian helppo. Uusia liikkeitä ja niiden opetteluja ollaan tehty ja niissä edistytty. Ovat tehneet vapaa ajallaankin niitä treenejä mitä ollaan tunneilla tehty. Aivan mahtavaa huomata kuinka tämän viikon treeneissä he haastoivat itseään eivät ottaneet niitä ns. helppoja liikkeitä vaan sieltä löyty pystypunnerrusta, etukyykkyä, valakyykkyä, maastavetoja, kyykkyhyppyjä, kelkan vetoa. He tekivät kolmea liikettä aloittaen 10 toistolla ja siitä laskien yhteen toistoon. Niin ja lopussa vielä kokeilivat muitakin tehdä kun mikään riittänyt. 

Hekin pääsivät eilen spinninkiin joka oli yhdelle ihan uusi alue valtaus. Kova pari päiväinen oli heillä, mutta hyvin jaksoivat. En voi olla ylpeämpi heistä. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan 8 vkoon.

 

50+ ryhmä aloitti 8 vkon valmennuksella jossa hiottiin liikkeitä, tutustuttiin eri liikkeisiin. Siitä jatkettiin 10 vkon ohjelmaan missä jokaisella oli omat tavoitteet ja sitä myötä tehtiin tunnilla töitä. Heillä oli pääliikkeenä maastaveto, etukyykky, pystypunnerrus sekä rinnalleveto. Tehtiin nousujohdanteisesti hommia jolloin kehityttiin sekä tekniikassa että kiloissa. Oli aivan mahtavaa huomata kuinka tekniikka lopussa rupesi olemaan hyvää ja liikkuvuus ym. parantuivat aivan valtavasti. Tehtiin kyllä lihaskuntotestitkin loppuun vaikka tämä ohjaaja oli ne ensimmäiset laput kadottanut kummallisesti. Mutta päädyttiin siihen että tulos on parantunut. Eli vaikka liikkeet mitä he tekivät olivat entuudestaan outoja ja vaikeita liikkuvuuden tai nopeuden takia niin lopussa oli jo helpohkoja ja kilot tangossa kasvoivat. esim. etukyykyssä alun 5 kg tangosta sinne loppuun 25 kg tankoon, osalla enemmänkin. Tunnilla painotinkin ettei se kilomäärä siinä ole se juttu vaan se tekniikka jotta saadaan hyvä pohja sinne alle ja näin tehtiin ja päästiin siihen. Nyt he jatkavat omatoimisesti kaikki omalla alueellaan ja toivon mukaan jatkavat lihasvoiman tekemistä jatkossakin.

Tämä ryhmä oli erittäin mukava vetää vaikka haasteitakin toi aika ajoin, mutta hyvin selvittiin, niin ja todettiin lopuksi että jotkut olivat liikkuvampiakin jo meikäläinen jota lupasivat sitten tulla treenauttamaan joskus jotta saadaan minunkin liikkuvuus paremmaksi. Tulevaisuuteen laitettiin päämäärä ja yhteinen tapaaminen missä silloin mennään. Aivan upeata jotta se tuli heidän taholta sillä tiedän että he tekevät sen eteen töitäkin.

Marras ja joulukuussa olisi tarkoitus laittaa pyörihän painonnosto tekniikka kurssi. Siihen sinullakin on iästä tai kunnosta riippumatta tilaisuus lähteä mukaan ja jos haluat tulla katsomaan mitä nämä painonnosto liikkeet ovat niin tule treenailemaan minun kanssani 25 pv tätä kuuta klo 18.00 salilleni ja voit miettiä onko tämä ryhmä sinulle.

Jos tästä ryhmästä on sinulla jotakin kysyttävää niin laitahan viestiä minulle niin voin vastailla askarruttaviin kysymyksiin.

Avoimissa tunneista circuit pyörii täysillä, mutta medium power ja matalankynnyksen jumppaan kaivataan väkeä lisää jotta ne pysyy avoimena ryhmätuntina johon kaikilla on mahdollisuus tulla treenailemaan. Tunnit löydät kalenteristani josta voit käydä varaamassa myös tuntisi.

Hyvää syksyä juuri sinulle. Tehdään liikunnallinen syksy ja parannetaan omaa lihaskuntoa paremmaksi mitä se oli kesällä. Nähdään salillani!

Ajankohtaista

Kaikki uutiset