Valikko

Syksyn kuulumisia

17.10.2020 10:36:31 Koski Paula

Sykkeen ovet aukaistiin elokuussa 13. päivä ja ohjelmissa olivat tutut tunnit medium power aamusta sekä illasta. Treeniryhmä jatkoi  salillani sekä henkilökuntayhdistyksen jumppa alkoi viikkoa myöhemmin toimintansa.

Olen erittäin kiitollinen että saan tehdä tätä yrittäjyyttä ja saan liikuttaa mahdollisimman monta ihmistä. Circuit jäi toistaiseksi ohjelmasta pois ja katsotaan palaako se ohjelmaan sitten ensi vuonna ( toivottavasti) .

Tämän hetkinen korona tilanne Soiten alueella on perustasossa joten mitään sulkemisia tai liiallista panikointia siitä voiko tulla tunnille ei tarvitse olla. Medium powerissa tehdään väljästi töitä ja näin huolehditaan turvaväleistä sekä minä vaihdan painoja tarvittaessa sekä putsailen välineitä teikijöiden välissä. Tällä hetkellä käytössäni on kaksi luokkaa joten ilmatilaa on riittävästi sekä ovet sekä ikkunaa pidän tuntien välissä auki. Itse pidän maskia sillä lähikontaktia joudun luomaan opastuksessa, putsailussa. Sinäkin saat halutessasi maskin jos haluat. Tunnille maksimi ilmoittautuminen on muutenkin 10 hlö johtuen tunnin luonteesta.

Hallituksen suositukset alueille 

Hallituksen suositukset alueille on jaettu epidemiatilanteen mukaan. 

Epidemian perustason alueilla suositellaan ( niinkuin soiten alueella), että yli 50 hengen yleisötilaisuuksissa ja harrastuksissa huomioidaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeet hygieniasuosituksista ja turvaväleistä.

Harrastustoiminnassa ja julkisten tilojen käytössä on huolehdittava, että osallistujien ja seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Kiihtymisvaiheessakin olevalla alueella ( missä soite ei ole) voidaan liikkua kunhan pyritään lähikontaktien välttämiseen ja suositellaan alle 20 hengen kokoontumisia.

Vasta leviämisvaiheessa olevat alueet: Tarvittaessa julkiset tilat voidaan sulkea kokonaan, huomioiden tilojen käytön luonne.

 

Lisää voit lukea: https://valtioneuvosto.fi/-/10616/hallitus-linjasi-valtakunnallisista-ja-alueellisista-suosituksista-koronaepidemian-leviamisen-estamiseksi

Ensi viikolla tulee lisää informaatiota, mutta kuten sinä niinkuin minäkin tiedetään että liike on lääke sekä fyysisesti että psyykkisesti. Tiedämme molemmat mitä kevät toi meille psyykkisestikin kuin myös fyysisestikin. Olen tällä hetkellä huolestunut siitä kun nyt pimeät illat ja muutenkin vaikeaa aikaa tämä syksy niin jos emme saa itseämme liikkeelle tai sosiaalisia kontakteja. Aletaan voimaan huonommin joiden vaikutukset tullaan huomaamaan vasta myöhemmin. 

Aloitin vuonna 2017 ennaltaehkäisevässä työssä täysipäiväisesti. Jo sillon tunsin kuinka haasteellista on saada toimimaan ennaltaehkäisevän työn vaikutukset. Nyt tuntuu että tämä lisää vaan entistä enemmän haasteita. Mietin itse onko tämä kaiken sen arvoista? En vähättele koronan vaikutusta tai jos sen sairastaa voi jälkitautia tulla useille vaikka sairaistaisi lievänä. En myöskään painosta ihmisiä liikkumaan, mutta mitä haluan on että tiedät että teen kaiken voitavani siihen että sinun on turvallista liikkua kanssani, voida hyvin ja sitä kautta voitaisiin parantaa oloa tässä tilanteessa. Eletään elämää eikä jätetä sitä elämättä.

Eli voit tulla turvallisesti tunneilleni kunhan muistetaan hyvä käsihygienia ( pestään kädet ennen ja jälkeen), turvavälit ( vältetään kylki kyljessä olemista) sekä rento tekeminen jotta saadaan elämä maistumaan ja kuntoa kohennettua.

 

Nähdään tunneilla ja jos sinulla jää kysymistä tai ajatuksia miten voin vielä parantaa tekemisiä niin ota yhteyttä. Pidetään toisistamme huolta tulemalla tunneille terveenä.Tämähän on jo itsestään selvää sillä en ole vielä nähnyt ihmistä joka tulisi puoli kuntoisena tunneilleni tai ylipäätään treenaamaan sillä uskon ihmisten maalaisjärkeen ja kykyyn omaan arvioon. Pysytään terveenä!

 

 

Ajankohtaista

Kaikki uutiset