Valikko

Pohdintoja, kuulumisia ja uusia tuulia.

21.02.2021 22:03:19 Koski Paula

Tässä sitä lähti viides vuosi täyspäiväisenä yrittäjänä käyntiin. Päivät kuluvat sekä ihmisiä liikuttaen, ohjelmia tehden sekä avustajan työtä tehdessä.

Vuosi taakse päin on ollut haastavaa aikaa meille kaikille yrittäjille. Toki itselleni riskit on ollut pienemmät sillä aloitinhan viime vuoden alussa pitämään saliani auki kerran viikossa. Myöhemmin olen ajatellutkin että olikohan tuo jokin johdatus tai kohtalo. Tiedän etten olisi selvinnyt vuokrasta joka olisi peritty koko kuukaudelta.

Toki se että paikkakunta on pieni ja asiakas kunta sitä myöten vähäinen tekee haasteen, mutta en pidä sitä pelkkänä haasteena vaan ennemminkin mahdollisuutena saada liikuttaa intensiivisemmin ihmisiä. Saada heihin luotua parempi usko ja motivaatio tekemiseen kun ns. samat asiakkaat jaksavat käydä salillani viikosta toiseen. Nämä on ne kullan arvoisia asioita se että saa sitouttamaan he niin että käyvät kaikesta huolimatta.

On myös ilo huomata heidän kehitys ja voikin vähän niinkuin valmentaa heitä ryhmänä. Niin ja ihan tosissani olen miettinyt kuinka hienosti he ovatkaan kehittynyt näiden vuosien saatossa sillä minulla on asiakkaita jotka ovat käyneet melkein tämän koko neljän vuoden ajan tunneillani. Siitä kiitos asiakkailleni että palveluni on teille tärkeää ja käytätte niitä.

Viime vuonna myös sain itse alkaa keksimään keinoja mitä tästä eteenpäin kun korona vei suurimmaksi osaksi ryhmäohjaukset ja osa valmennuksiakin, mutta onneksi jäi vielä muutama jotta sai motivaatiota itsekin. Aloitin liven pitämisen sekä treeniryhmälle että muille. Nyt on vain suljetussa live treeneissä porukkaa ja hienosti sielläkin on jatkettu kuukaudesta toiseen porukalla. Ohjelmien tekeminen sekä live treenien pitäminen on ihan hauskaa ja se että saa olla kotona pitämässä. Omalla kehon painolla sekä kahvakuulalla saadaan paljon aikaiseksi ja porukka onkin pitänyt siitä. Välistä on ollut kovia treenejä ja välillä ollaan otettu vähän iisimmin. Erilaisia tekniikoita ollaan menty läpi sekä ajallisesti että liikkeissä. Liike pankkihan on valtava kunhan sen hyödyntää ja kehittelee sopivaksi.

Olen myös alkanut kehittelemään palveluita nettiin ja kaikki on vielä työn alla. Uutta oppien ja kokeillen että saan palveluitani laajennettua. Pidän haasteista ja siitä että elämässä täytyy aina kehittyä sekä oppia uutta. Se tässä onkin joskus hauskaa kun miettii mitä on ollut ennen ja mitä on nyt. Milloin erilaiset dietit tai liikunta buumit on valloillaan ja kuitenkin mennään niihin elämän perus asioihin mitä ei vaan voida muuttaa. Nimittäin ihmisen kehoa ja sen toimintaa se pysyy aina samanlaisena jos ei nyt ihan robotteja ruveta kehittelemään. 

Kaikissa kuitenkin on omat hyvät ja huonot puolet, mutta mielestäni nykyään on ihan hyvä että saa valita ja siksi itse olenkin kehittelemässä palvelua minkä voi tehdä siellä kotona ja tutussa ympäristössä sekä olisi ihan kontakti palveluitakin. Tulevaisuudessa voisi olla sellaisia combo palveluita että voisin tukea netin kautta valmennusta ja lähi valmennusta olisi harvemmin.

Salilleni tuli ainakin kevääksi uusi tunti nimeltänsä low power joka on tarkoitettu heille jotka haluavat tehdä lihaskunto harjoitteita omalla kehon painolla ja rauhallisemmin heidän kunto tasoonsa palvelemana. Tällä tunnilla on käynyt väkeä mutta mukaan mahtuu vielä. Jos haluat aloittaa liikunnan tai haluat lihaskestävyyttä parantaa tämä tunti on sinulle. Kehottaisin rohkeasti kokeilemaan tuntia jos yhtään olet ajatellut aloittaa liikunnan. Tämä on hyvä tunti myös muillekin aina välillä sillä tässäkin mennään sinne perus asioiden äärelle. Aina liikkuminen ei tarvitse olla hengästyttävää taikka voimaa vaan pohja sekä kestävyys luodaan hyvin pitkälti tällaisen tunnin kautta.

Treeniryhmäni joka on ollut ja jossa on ollut porukkaa kohta kaksi vuotta on salini sydän. Tämä on minun luoma valmennus missä valmennan porukka parempaan ja voimakkaampaan kehoon. Ryhmä missä otetaan vähän itsestä mittaa. Ryhmä missä tehdään tosissaan töitä ja haastetaan itseään. Olen ylpeä tästä porukasta ja voisin sanoa että vähän kateellinenkin sillä he tekevät sellaisia treenejä jossa valmentajakin kalpenisi sillä niin kovia nämä tyypit on.

Viime viikolla aloitettiin uusi 8 viikon periodi ja saatiin yksi uusi jäsen sekä kaksi jo aikaisemmin ollutta mukaan. Tiedän että hekin pääsevät mukaan hyvin tämän ryhmän sisään. Sillä nykyään me tehdään ihan omia suorituksia ja oman voimatason mukaan. Sillä tämä korona aika tekee siitä sellaisen että tehdään kaikki omalla välineillä treeniä. Tämä palvelee kaikkea ja saa haastaa itseään omalla tasollaan.

 

Tulevaisuudessa haluan liikuttaa mahdollisimman monta ihmistä niin lähi kontaktissa kuin netin välityksellä. Sillä palo tähän alaan on vain lisääntynyt. Ihmisten hyvinvointi ja terveys ovat lähellä sydäntäni. Jos kerran voin auttaa omalta osaltani niitä niin mikä sen parempaa. Mielestäni nykyään yhä enemmän tarvitaan tätä palvelua kuin ennen. Olen aina sanonut että liike on lääke ja se pitää paikkaansa, mutta myös se että olemme kokonaisuus niin se vaatii sekä mielenhyvinvointia yhtä paljon kuin fyysinenkin. Opiskelen koko ajan itse työni välissä kuunnellen potcastejä, luen sekä ostanut itsekin palveluita että pystyn kehittymään niin että siitä saa tulosta.

Kun pidän itseni hyvinvoivana niin myös se heijastuu työhöni. Onneksi työni on sellaista että se etuoikeuttaa joka päiväiseen liikkumiseen. Painonnosto tekee vähän maustetta siihen ja se onkin tärkeää oman pääni kannalta siksi että se on minulle itselleni ei vain ammattiani varten.

Tässä kuulumisia ja vähän tuli avattua tulevaisuutta. Vaikka tässä olen kertonut omaa työtäni ja ajatuksia omasta elämästä toivon että sait tästä kirjoituksestani sinne omaan elämääsi jotain motivaatiota. Sellaista joka innostaa sinua kehittämään itseäsi ja aloittamaan haaveesi toteuttamiseen. Kaikki voi olla mahdollista kunhan vain luotat itseesi ja tekemiseesi. Muista pienin askelin ja määrätietoisesti. Toivotan sinulle hyvää kevään jatkoa. Ollaan kuulolla.

Ajankohtaista

Kaikki uutiset